Natália
1 °C
7 °C

A BKV vezérigazgatója szerint csak felfújták a metróügyet

2017.07.04. 10:04

Mind világviszonylatban, mind Budapesten a metrózás az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód

– nyilatkozta az M1 reggeli műsorában Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Bolla szerint a felújított szerelvények kiütközött hibái nem olyan súlyosak, mint ahogyan az sok helyen megjelent.

A problémák bosszantóak voltak, de nem veszélyeztették az utasbiztonságot. Az ajtónyitási gondokat okozó kábel- és szoftverhibát kijavították a mérnökök.

Bolla kijelentése azért meglepő, mert pont az ajtónyitási problémák miatt döntött úgy június 23-án az NFM Közlekedési Hatóság, hogy mindegyik felújított orosz metrószerelvényt ki kell vonni a forgalomból. Volt, hogy hosszú percekig nem nyílt ki az ajtó a megállókban, az utasok feszítették szét, hogy le tudjanak szállni. Máskor pedig rossz oldalon, vagy előfordult, hogy mindkét oldalon kinyíltak az ajtók. Múlt héten még a metrókocsik felújítását végző Metrovagonmas vezérigazgatója is bocsánatot kért a hibákért.

A BKV vezérigazgatója most újra megígérte, hogy a hét második felében újra forgalomba állnak a felújított szerelvények. Mint mondta, már csak apróbb rendellenességek vannak, például az utastájékoztatási rendszerben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?