Natália
1 °C
7 °C

Visszatérnek a forgalomba a felújított metrókocsik

2017.07.13. 06:27 Módosítva: 2017-07-13 06:39:18

Már csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyére várnak, hogy újból üzembe helyezhessék a 3-as metró felújított, de az ajtóhibák miatt forgalomból kivont szerelvényeit,  mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Bolla szerint várhatóan még ezen a héten fokozatosan visszaállítják az utasforgalomba az eddig engedéllyel bíró hat szerelvényt, ugyanis az orosz Metrovagonmas minden ellenkező híreszteléssel ellentétben kijavította a sorozatosan jelentkező hibákat.

"A metrókocsik műszaki állapota alapján akár már ma is közlekedhetnénk azokon" - állította Bolla Tibor. A BKV vezérigazgatója szerinte az NFM-ben az orosz cég által elvégzett változtatások dokumentációit is vizsgálják. Bolla azt mondta: méltánytalanul érték támadások a BKV-t, hogy a kétoldali ajtónyílások megakadályozására „sufnituningként” építettek volna be a rendszerbe elektronikus megszakítókat.

Eddig összesen másfél milliárd forint az a kötbérigény, amelyet hivatalos formában is közöltek a Metrovagonmassal a hibák miatt. Az orosz fél további egy hét gondolkodási időt kért a válaszhoz, s várhatóan a jövő héten derül ki, a BKV által összeállított kifogásokból mit ismer el és mit nem, írja a Magyar Nemzet. 

A felújított metrószerelvényeket június 26-án vonták ki a forgalomból a sorozatos ajtóhibák miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?