Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy fakocka okozta a felújított orosz metró problémáját

DSC 3424
2017.07.26. 11:54
Egy fakocka okozta az egyik felújított orosz metrószerelvény átmeneti kiesését a fogalomból, áll a BKV közleményében.

Mint arról beszámoltunk, szerdán az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény meghibásodott, az ajtóvisszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek. A BKV az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt.

Gyerevjannij kubik

Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka) került, emiatt szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezetőnek információja arról, hogy az ajtók bezáródtak. A BKV szerint a védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezetőnek nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést.

Az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette. A szerelvény a fakocka eltávolítása óta hibamentesen, jól működik, átvizsgálás után pedig újra forgalomba állhat, áll a közleményben.