És íme a metróajtó réme, a rejtélyes fakocka

2017.07.27. 08:06
Kínozta a kíváncsiság, miféle fakocka lehet az, ami képes kiállítani a forgalomból egy komplett metrószerelvényt? Megszereztük a fotóját, most megnézheti!

Mint arról beszámoltunk, egy fakocka okozta az egyik felújított orosz metrószerelvény átmeneti kiesését a forgalomból a BKV közleménye szerint.

Mint arról még korábban beszámoltunk, szerdán az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény meghibásodott, az ajtóvisszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek. A BKV az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt.

Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka – gyerevjannij kubik) került, emiatt szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezetőnek információja arról, hogy az ajtók bezáródtak. A BKV szerint a védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezetőnek nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést.

Az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette. A szerelvény a fakocka eltávolítása óta hibamentesen, jól működik, átvizsgálás után pedig újra forgalomba állhat, áll a közleményben.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a fakockáról a következőket nyilatkozta a Klubrádióban:

"Az ajtó alatt egy fakocka volt beszorulva, és ez gátolta meg az ajtók normális becsukódását ezen a helyen. Ez a fakocka ez nem odaillő alkatrész volt, tehát ez vagy véletlenül vagy szándékosan került oda, ezt nem tudjuk kizárni, vizsgáljuk jelen pillanatban is, hogy hogy kerülhetett oda ez az alkatrész. Amióta ezt eltávolították a mérnökök, az ajtó az működik."

A fakocka vajon mi?