Bernát, Felícia
EUR 383,71 Ft
USD 363,27 Ft
8 °C
30 °C

Az ördög szállhatta meg a metróajtókat

2017.08.02. 19:05

Délután a Klinikák állomáson, az Újpest felé tartó felújított orosz szerelvényről leszállították az utasokat, jelezte egy olvasónk. Az ok ismerős: az ajtók mindig visszanyíltak. A vonat üresen távozott, majd kiállt a forgalomból. A történtekről a Metróért Egyesület is beszámol a Facebook-oldalán.

Megkerestük a BKV-t, tényleg megint ajtóhiba miatt kellett kivonni a felújított szerelvényt? Bolla Tibor vezérigazgató kérdésünkre közölte: a szerelvényt átvizsgálták az orosz mérnökök, és se mechanikus, se szoftveres ajtóhibát nem azonosítottak. A szerelvény ajtajai működnek, de jelenleg is vizsgálják azokat a mérnökök.

A napokban hasonló módon visszanyitottak az ajtók, de akkor kiderült, hogy nem az ajtók hibája miatt, hanem azért, mert az ajtók vezetősínébe szorult egy fakocka. Mivel a kocka pont akkora volt, mint a rés a sínben, Tarlós István főpolgármester szabotázst sejtett a háttérben. El is indult a rendőrségi nyomozás, ki tette az ominózus helyre a fakockát. 

A felújított orosz metrókkal sok probléma volt az üzembeállításuk után. A leggyakoribb az ajtóvisszajelzés hibája, de előfordult, hogy egyáltalán nem nyílt ki az ajtó, még a vésznyitóra sem, ezért benn ragadtak az utasok. A metrókat ezért a hatóság kivonta a forgalomból egy időre.

DSC 3450
Fotó: Bődey János / Index

A javításra Budapestre érkezett a Metrovagonmas teljes mérnöki csapata. Nemrég kijelentették, hogy a hibákat kijavították, a felújított orosz metró újra forgalomba állhatott. 

Csütörtökön is gond volt

Egy olvasónk még múlt héten jelezte, hogy csütörtökön reggel szintén meghibásodott az egyik ajtó. "Negyed 9 körül (orosz metró 6020-s szerelvényén) a Deák tértől a Népligetig kézzel csuktuk az egyik ajtót. Előbb a vezető jött hátra, később én noszogattam az ajtót minden megállóban" - írta.

Akkor küldtünk kérdéseket a BKV sajtóirodájának, ahonnan néhány órája jött meg a válasz. Ebben megerősítették, hogy a jelzett időpontban "valóban hiba jelentkezett a szóban forgó ajtónál". A szerelvény a meghibásodás miatt kiállt a forgalomból, majd a javítást követően újra forgalomba állhatott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek