Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ördög szállhatta meg a metróajtókat

2017.08.02. 19:05

Délután a Klinikák állomáson, az Újpest felé tartó felújított orosz szerelvényről leszállították az utasokat, jelezte egy olvasónk. Az ok ismerős: az ajtók mindig visszanyíltak. A vonat üresen távozott, majd kiállt a forgalomból. A történtekről a Metróért Egyesület is beszámol a Facebook-oldalán.

Megkerestük a BKV-t, tényleg megint ajtóhiba miatt kellett kivonni a felújított szerelvényt? Bolla Tibor vezérigazgató kérdésünkre közölte: a szerelvényt átvizsgálták az orosz mérnökök, és se mechanikus, se szoftveres ajtóhibát nem azonosítottak. A szerelvény ajtajai működnek, de jelenleg is vizsgálják azokat a mérnökök.

A napokban hasonló módon visszanyitottak az ajtók, de akkor kiderült, hogy nem az ajtók hibája miatt, hanem azért, mert az ajtók vezetősínébe szorult egy fakocka. Mivel a kocka pont akkora volt, mint a rés a sínben, Tarlós István főpolgármester szabotázst sejtett a háttérben. El is indult a rendőrségi nyomozás, ki tette az ominózus helyre a fakockát. 

A felújított orosz metrókkal sok probléma volt az üzembeállításuk után. A leggyakoribb az ajtóvisszajelzés hibája, de előfordult, hogy egyáltalán nem nyílt ki az ajtó, még a vésznyitóra sem, ezért benn ragadtak az utasok. A metrókat ezért a hatóság kivonta a forgalomból egy időre.

DSC 3450
Fotó: Bődey János / Index

A javításra Budapestre érkezett a Metrovagonmas teljes mérnöki csapata. Nemrég kijelentették, hogy a hibákat kijavították, a felújított orosz metró újra forgalomba állhatott. 

Csütörtökön is gond volt

Egy olvasónk még múlt héten jelezte, hogy csütörtökön reggel szintén meghibásodott az egyik ajtó. "Negyed 9 körül (orosz metró 6020-s szerelvényén) a Deák tértől a Népligetig kézzel csuktuk az egyik ajtót. Előbb a vezető jött hátra, később én noszogattam az ajtót minden megállóban" - írta.

Akkor küldtünk kérdéseket a BKV sajtóirodájának, ahonnan néhány órája jött meg a válasz. Ebben megerősítették, hogy a jelzett időpontban "valóban hiba jelentkezett a szóban forgó ajtónál". A szerelvény a meghibásodás miatt kiállt a forgalomból, majd a javítást követően újra forgalomba állhatott.