Egy hónapig pótlóbusz jár az 56-os villamos vonalán

2017.08.17. 17:45

Villamospálya-felújítás kezdődik a Krisztina körúton, ezért egy hónapra módosul az 56-os villamoscsalád közlekedése, közölte csütörtökön a BKK.

villamosok augusztus 21-től, jövő hétfőtől, szeptember 24-ig, vasárnapig, nem közlekednek a krisztinavárosi vonalszakaszon, az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik majd az utasokat.

"2017. augusztus 21-től szeptember 24-ig a BKV Zrt. villamospálya-felújítási munkákat végez az 56-os és az 56A villamos I. kerületi Krisztina körúti vágányszakaszán, a Mikó utca és Orvos lépcső között. A felújítandó szakasz műszaki állapota rossz, a mintegy 30 éve épült vágányon az elmúlt időszakban nem végeztek nagyobb mértékű beavatkozást, ezért felújítása nem halasztható" – írta közleményében a BKK.

A felújítás ideje alatt sem az 56-os, sem az 56A jelzésű villamos nem közlekedik. A villamosok vonalán a hűvösvölgyi és a krisztinavárosi szakaszokon az 56-os pótlóbusszal, a Fehérvári úton pedig az 56-os villamos helyett a Szent János kórház és a Városház tér között, a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal lehet utazni.

Augusztus 28-tól szeptemberig az 59-es és az 59A jelzésű villamos közlekedése szünetel, a vonalon 59B jelzéssel közlekedik villamos Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között.