Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harapott is a kutya, ami miatt órákig állt a 3-as metró

2017.09.01. 10:12 Módosítva: 2017-09-02 19:01:00

Update: A BKV Zrt. megerősítette, hogy Husi (a kutya) megharapta az egyik munkatársukat, aki orvosi ellátásban részesült.

A 3-as metró csak a Deák térig közlekedik Kőbánya irányából - írta olvasónk péntek reggel 10-kor. A BKK ekkor megerősítette, hogy az M3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között, ennek oka, hogy egy kutya beszaladt az alagútba. deakter

Később a pótlás helyszínét a kutya haladásának megfelelően változtatták, és a Lehel tér és Nagyvárad tér között jártak pótlóbuszok. A BKK 11:30-kor közölte, hogy a metró újra a teljes vonalon jár, sikerült elkapni a kistestű kutyát a Dózsa György úti megállónál. 

Ő Husi, akit a rendőrség, állatvédők, a BKK és a BKV munkatársai – és természetesen a gazdi – kiszabadított az M3-as metró alagútjából
Ő Husi, akit a rendőrség, állatvédők, a BKK és a BKV munkatársai – és természetesen a gazdi – kiszabadított az M3-as metró alagútjából
Fotó: BKK / Facebook

Mint kiderült, a kutya, Husi az Árpád hídi metrómegállóban szakadt el gazdájától. Állatvédők, kutyás rendőrök és a gazdi próbálták közösen kihozni a metróalagútból. 

Képszerkesztőket pedig a fakockás ügyre emlékeztette Husi esete:

A 444.hu szerint sem a gazdája, sem pedig az állomás kamerás figyelői nem vették észre, hogy Husi kutya lelépett a gazdájától, egy járművezető vette észre, hogy az állomásközben az alagútban egy kutya szalad. Egy idő után a gazda visszament a kutyájáért, és közösen hozták ki Husit az alagútból. 

A Blikk azt is megtudta, hogy mentőt kellett hívni a 3-as metróban dolgozó műszakvezetőhöz, mert Husi megharapta. "Halálra volt rémülve, és rátámadt az érte siető emberekre. Mint később kiderült, 4 éve nem oltották be, így a megmart műszakvezetőnek nem csak a sebeit kellett ellátni, de oltásokat is kell kapnia.

Azért nem rázta agyon az áram, mert rögtön feszültségmentesítették a pályát, amint látták a BKV munkatársai, hogy a kutya beszalad az alagútba.