Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elérhetetlen külföldről a bkk.hu

IMG 20170913 114747
2017.09.13. 13:06

Több olvasónk is jelezte, hogy külföldről nem elérhető a bkk.hu. Az oldal a Budapestre utazó külföldieknek is fontos, akik például a reptértől meg szeretnék tervezni az útjukat, sőt a külföldről hazaérő magyaroknak is jó, ha tudják, mikor indulnak a buszok. 

Nem elérhető az oldal - Olvasónk fotója
Nem elérhető az oldal - Olvasónk fotója

Megkerestem a BKK-t, mi az oka, hogy a honlap nem elérhető, és hogy terveznek segíteni ezen.

A válasz szerint az elmúlt időszakban a BKK weboldalai iránti informatikai támadások szükségessé tették, hogy az eléréseket bizonyos esetekben korlátozzák. Jelenleg a támadásokat elemzik, illetve finomhangolják a védelmi rendszereket.

A BKK szerint azonban a FUTÁR mobilalkalmazás és a webes utazástervező továbbra is elérhető, így az utazások megtervezhetők, a szolgáltatás biztosított.

Frissítés: Olvasónk Angliából jelezte, hogy ismét elérhető az oldal. Ezek szerint elmúlt a fenyegetés. De nem. Másik olvasónk: Dániából már hetek óta és most is elérhetetlen.

Lassan el kell készülnie a nyáron bebukott és visszavont online jegyértékesítési rendszer fejlesztett változatának is. A T-Systems őszre ígérte, hogy új platformra kerül az e-jegyrendszer.

A T-Systems elismerte, hogy a rendszernek voltak hiányosságai, és ezeket ki kellett javítani, ezért a csapatuk folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén. A szolgáltatás ellen indított online támadáshullám miatt néhány nap után fel kellett függeszteni a webshop működését.

A Közlekedő Tömeg megtalálta a nyáron bevezetett online bérlet utolsó érvényes példányát: szeptember 12-én, éjfélkor járt le. Az egyesület meg nem erősített információi szerint a BKK holnaptól a jegyellenőröktől is bevonja az ellenőrző készülékeket.