János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elérhetetlen külföldről a bkk.hu

IMG 20170913 114747
2017.09.13. 13:06

Több olvasónk is jelezte, hogy külföldről nem elérhető a bkk.hu. Az oldal a Budapestre utazó külföldieknek is fontos, akik például a reptértől meg szeretnék tervezni az útjukat, sőt a külföldről hazaérő magyaroknak is jó, ha tudják, mikor indulnak a buszok. 

Nem elérhető az oldal - Olvasónk fotója
Nem elérhető az oldal - Olvasónk fotója

Megkerestem a BKK-t, mi az oka, hogy a honlap nem elérhető, és hogy terveznek segíteni ezen.

A válasz szerint az elmúlt időszakban a BKK weboldalai iránti informatikai támadások szükségessé tették, hogy az eléréseket bizonyos esetekben korlátozzák. Jelenleg a támadásokat elemzik, illetve finomhangolják a védelmi rendszereket.

A BKK szerint azonban a FUTÁR mobilalkalmazás és a webes utazástervező továbbra is elérhető, így az utazások megtervezhetők, a szolgáltatás biztosított.

Frissítés: Olvasónk Angliából jelezte, hogy ismét elérhető az oldal. Ezek szerint elmúlt a fenyegetés. De nem. Másik olvasónk: Dániából már hetek óta és most is elérhetetlen.

Lassan el kell készülnie a nyáron bebukott és visszavont online jegyértékesítési rendszer fejlesztett változatának is. A T-Systems őszre ígérte, hogy új platformra kerül az e-jegyrendszer.

A T-Systems elismerte, hogy a rendszernek voltak hiányosságai, és ezeket ki kellett javítani, ezért a csapatuk folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén. A szolgáltatás ellen indított online támadáshullám miatt néhány nap után fel kellett függeszteni a webshop működését.

A Közlekedő Tömeg megtalálta a nyáron bevezetett online bérlet utolsó érvényes példányát: szeptember 12-én, éjfélkor járt le. Az egyesület meg nem erősített információi szerint a BKK holnaptól a jegyellenőröktől is bevonja az ellenőrző készülékeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!