Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Kigyulladt egy metrókocsi a Gyöngyösi utcánál

2017.10.19. 08:06 Módosítva: 2017.10.19. 09:09

7:44-kor kaptuk a hírt, hogy megint nem jár a 3-as metró, a problémát azonban mostanra már sikerült leküzdeni, így ismét teljes vonalon közlekednek a szerelvények. A BKK Facebook-oldala szerint

járműhiba történt.

A Katasztrófavédelem 8:13-kor azt közölte, hogy kigyulladt a 3-as metró egyik kocsija a Gyöngyösi úti állomáson. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője ugyanakkor néhány perccel később az MTI-nek már arról beszélt, hogy "enyhe füstszag" miatt riasztották a tűzoltókat.

A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a szerelvény utolsó kocsijánál már csak kisebb füstölést érzékeltek. Mint írják, az állomást kiürítették, személyi sérülés nem történt.

A BKK tájékoztatása szerint Újpest-Központ és az Árpád híd között pótlóbusszal lehetett utazni, a 14-es villamos sűrűbben közlekedett.

A 3-as metró ezúttal több mint egy hétig bírta leállás nélkül, legutóbb múlt hét kedden kellett leszállítani az utasokat az egyik felújított orosz szerelvényből a Deák téren a mostanra már unásig ismert ajtóhiba miatt. Tűzesetről ugyanakkor már egy ideje nem volt szó, legutóbb áprilisban kellett a tűzoltókat riasztani a kék vonalon.

Mindeközben nem közlekedik a gödöllői HÉV sem, mivel a vonalon reggel fél hétkor  gázolás történt . Az elütött fiatal lány beszorult a szerelvény alá, a tűzoltóknak kellett azt leemelni róla. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a HÉV forgalom órákig szünetelt.

Emellett a BKK tájékoztatása szerint az 56A és a 61-es villamosok üzemzárásig már nem közlekednek Hűvösvölgy és Budagyöngye között, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

Frissítés

A BKK Facebook oldalán közölte, hogy az M3-as metró újra a teljes vonalon közlekedik, a menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig az utasok türelmét kérik. 

A gödöllői HÉV szintén újra a teljes vonalon jár.