A szokásosnál tovább tartanak nyitva a temetők

D  US20171031017
2017.11.01. 09:38

Halottak napja alkalmából meghosszabbított  nyitvatartással üzemelnek a  Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. által fenntartott temetők. Csütörtökig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva a temetők, péntektől visszaáll a szokásos 7 és 17 óra közötti rend.

A Fiumei úti sírkert szintén meghosszabbított nyitvatartással fogadja a látogatókat: november 1-jén és 2-án 20 óráig, november 3-5-én pedig reggel 7-től 19 óráig várják a megemlékezőket. Ebben az időszakban autóval is díjmentesen és időkorlátozás nélkül lehet behajtani a sírkertbe.

Korábban már írtunk arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sűrűbben indított és rendkívüli járatokat üzemeltet a temetőket érintve.

A BTI azt is közölte: a mindenszentek és a halottak napjára való tekintettel nem tartanak temetést október 28-tól november 2-ig. Ebben az időszakban ügyelet van, az ügyfélszolgálati irodák 8 és 18 óra között tartanak nyitva.

A két leglátogatottabb sírkertben, vagyis a Rákoskeresztúri új köztemetőben és a Farkasréti temetőben világi és ökumenikus megemlékezést tartanak. Az előbbi temető 53-as szóróparcellájában kedden 17.30-kor, az utóbbi sírkertben a Makovecz-ravatalozó előtt szerdán 17.30-kor várják közös imára az emlékezőket a katolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői. Emellett szerdán halottak napi egyházi megemlékezést tartanak a XXII. kerületi Angeli úti, a cinkotai, a III. kerületi Tamás utcai, valamint a csepeli és a megyeri temetőben.

A Rákoskeresztúri új köztemető kivételével csütörtökig tilos gépjárművel behajtani a BTI által fenntartott temetőkbe. A Rákoskeresztúri új köztemetőben ugyanakkor keddtől csütörtökig ingyenes a behajtás. Ebben a sírkertben csütörtökig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést 8 és 17 óra között, igény szerint.

(Borítókép: Sírkövek a Bács-Kiskun megyei Gara temetőjében 2017. október 31-én a halottak napja előestéjén. Fotó: Ujvári Sándor/MTI)  • Hírek
  • Árfolyam