BKK: Működött a metrópótlás

2017.11.06. 14:02

Hétfő délelőtt jól működött a 3-as metró pótlása, csak kisebb hiányosságok voltak, amiket folyamatosan javítanak, értékelte a metrófelújítás első napját lapunknak Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Ehhez a BKK és a BKV nagy segítséget kapott a rendőrségtől.

Dabóczi szerint a délelőtti intenzívebb forgalom után hétfő délután más jellegű (kevésbé intenzív, kifelé haladó) forgalomra kell felkészülni, aminek a neuralgikus pontja az Árpád hídnál levő kanyarodó sáv lesz. 

Az igazgató szerint jól vizsgázott délelőtt az utastájékoztatás is, bár felfestés, padlómatrica még kellhet néhány helyre. Hozzátette: az elkerülő útvonalakon a 12-14-es villamos menetrendszerűségén még javítani kell, ezt a sűrűséget még nem szokta meg a közúti forgalom. Az 1-es villamoson is volt probléma, amit feltehetően az okozott, hogy átvezényeltek embert a fontossági sorrendben előbbre sorolt 12-14-es villamosra, ezért kevesebb szerelvény jutott a vonalra.

Dabóczi úgy véli, lehet, hogy a nagy médiafigyelem elrettentette az embereket a Váci útról, ezért a következő napokban erősebb forgalomra számít itt.