337 millió forint év végi jutalmat osztottak szét a Főpolgármesteri Hivatalban

2017.12.27. 14:34

Több mint 337 millió forintnyi jutalomkeretet oszthatott szét az év végén a Főpolgármesteri Hivatal a saját köztisztviselői között – válaszolta a Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylésére Sárádi Kálmánné. Budapest főjegyzője 1,8 millió forinttal vezeti a jutalmazottak 670 fős listáját, a politikusok az idén is hiányoznak róla.

A vezető beosztású dolgozók 600 ezer forint és 1,8 millió forint közötti összeget kaptak 2017 karácsonyán, az önkormányzati tanácsadók és főtanácsadók 350 ezer és 1,6 millió közti összeget, az egyszerű köztisztviselők pulykapénze 100 ezertől 900 ezer forintig terjedhetett - írja az MNO.

Sem a főpolgármester, sem a helyettesei nem kaptak jutalmat, sőt Tarlós István már 2004 óta nem vesz fel ilyen pénzt – derült ki a válaszból.  A jutalomlista élén szerepel még 1,6 millió forinttal Bárdonné Benda Mónika aljegyző, Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal kulturális, turisztikai, sport-, köznevelési és szociálpolitikai főosztályának a vezetője és Szegvári Péter főtanácsadó.

A másfél milliót kapott Kemecsei Zoltán János, aki az adófőosztályt, Kocsy Ildikó, aki a humánerőforrás-menedzsment elnevezésű főosztályt és Schrödel Norbert, aki a szervezési és informatikai főosztályt vezeti. Rajtuk kívül a vezetők közül nyolcan kaptak egymillió forintot meghaladó, míg kilencen egymilliós jutalmat. Ezt az összeget kapta a város főépítészeként ismert Mártonffy Miklós is, aki a városépítési főosztályt vezeti.

A városházán dolgozó ismertebb nevek közül pluszpénzt vihetett haza Schmidt Gábor, a Népszabadság egykori újságírója, aki hét éve a főváros hivatalos honlapjának, a Budapest.hu-nak a főszerkesztője.

Danada Judit, a Vasas SC örökös tagja, a klub röplabdacsapatának egykori sikeres játékosa, aki most a fővárosi sportosztályt vezeti, 750 ezer forintot kapott, és szintén ennyit kapott Nagy József Levente jogász, aki a főváros számára többszörösen kudarccal végződő oszlopperben képviselte eleinte az önkormányzatot sikertelenül, végül le is cserélték.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (Veke) elnöke főtanácsadóként 400 ezret vihetett haza, és Derce András, Újpest volt polgármesterének, Derce Tamásnak a fia jogi tanácsaiért félmilliós karácsonyi jutalomban részesült.