Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Február 18-án lesz népszavazás a bulinegyed nyitvatartásáról

2018.01.04. 06:15 Módosítva: 2018-01-04 06:18:28

Senki sem támadta meg a helyi választási bizottság határozatát, így február 18-án népszavazás dönt majd az erzsébetvárosi szórakozóhelyek nyitvatartásáról, írja a Magyar Nemzet.

Vattamány Zsolt, a VII. kerület fideszes polgármestere azt mondta: egy héten belül minden választópolgárt levélben fog arra buzdítani, hogy nyilvánítson véleményt a népszavazáson, írja lapszemléjében az MTI.

A választók arról szavaznak majd, hogy a Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva. A döntés mintegy 400-500 szórakozóhelyet érint.

A kérdésben nagy a megosztottság az állandó lakhelyükön ténylegesen élők, az ingatlanukat kiadók, valamint a vendéglátóhelyet üzemeltetők között. A polgármester azt mondta: az önkormányzat nem kampányol egyik álláspont mellett sem, a képviselő-testület december 12-i ülésén azért rendelte el a népszavazást, mert a kérdésben nem tudtak dönteni.