Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elég spártaiak lesznek a 3-as metró új állomásai

2018.01.16. 13:38
A lapunkhoz került látványterveken az látszik, hogy a 4-es metró grandiózusabb terveihez képest a 3-as metró állomásainál kevesebb pénz jut a látványra.

Eljutottak lapunkhoz a felújított 3-as metró északi szakaszának állomástervei. A látványtervek kissé későn készültek el, nem jellemző, hogy egy beruházó csak kivitelezés közben jöjjön elő velük, jóval korábban szokás megjelentetni őket. A képek a galériában láthatók.

A rekonstrukció filozófiája szerint az építészeti tervezés fő célkitűzése „az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával”. 

Mint arról beszámoltunk, november elején megkezdődött a 3-as metró északi szakaszának a felújítása. Az érintett hat állomás – Dózsa György út, Árpád híd, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-városkapu, Újpest-központ – felújítása várhatóan egy évig tart. Az északi szakasz felújítása mellett elkezdődik a teljes alagút korszerűsítése, amely várhatóan 2020 végéig tarthat. A metróvonal további szakaszainak a felújítására új közbeszerzés indult.

Frissítés:

És akkor összehasonlítási alapként nézzük, milyenek lesznek a torontói metró (földalatti gyorsvillamos) új szakaszának látványtervei, amiket véletlenül szintén ma hoztak nyilvánosságra az instagramon:

Mint olvasónktól megtudtuk, a sors furcsa véletlene folytán a torontói metró terveit egy magyar származású művész, Joseph Kosuth stúdiója készítette.