Árpád
-2 °C
3 °C

A BKV-nak hónapokba telik egy ajtó megjavítása

IMG-2825
2018.01.17. 05:07

Ilyen panasz érkezett legalábbis az egyik olvasónktól a Széll Kálmán téri metróállomás rossz automata ajtajáról. Nem voltunk hát restek, fogtuk magunkat a fagyos téli hidegben, hogy személyesen is megnézzük, mi a helyzet.

Röviden: semmi furmányosság.

Kicsit bővebben: a szóban forgó fotocellás ajtó december eleje óta nem működik a Széll Kálmán téri metróállomáson. Az ajtó az 56, 59 és 61-es villamosmegálló oldala felől nyílik (vagyis épp most nem), ám a metró felé igyekvő utasokat csak egy kézzel felfirkantott, szomorú papírfecni fogadja: műszaki ok miatt nem üzemel. A cetli-felelős azért gondosan ügyelt arra, hogy a bejárat (vagyis épp most nem) mindkét oldalára elhelyezze a cifra betűket.

Erről az akut ügyről megkérdeztük a BKV-t is. „A jelenséget egy vezérlőpanel meghibásodása okozza” – válaszolták. Valóban, ezt a szemmel is kellőképpen jól látható leszakadt vezeték is alátámasztja.

De novemberben sem volt már leányálom annak a bizonyos ajtónak a működtetése. A forgalmi ügyeletes hölgy szerint ugyanis minden reggel és este kézzel kellett a dolgozóknak kinyitniuk, míg decemberben aztán végleg feladta a küzdelmet, azóta pedig csak arra vár, hogy valaki végre megjavítsa, és újból ő lehessen a fotocellás ajtók királya.

Felmerül a kérdés: vajon a bejárat melletti pékségnek köze lehet az ajtó üzemen kívül helyezésének? Hiszen a beáramló hatalmas tömeg eléggé zavaró lehet, a sokadalom miatt pedig az emberek nem láthatnak rá a friss pékárura. Arról nem is beszélve, hogy milyen lehet egész nap a kíméletlen csípős huzatot érezni az arcukban és zsigereikben. Talán valamiféle összeesküvés-elmélet van itt a háttérben?

Röviden: nincs.

Kicsit bővebben: sincs. A pékség már azokban az időkben is vidáman üzemelt, amikor a bejárat még járható volt. Az ott eltöltött fél órám alatt én sem láttam, hogy bárki problémát csinált volna az ügyből. A pékség dolgozói ugyanannyira dideregnek a hidegtől, mint eddig, az emberek pedig az alig fél méterrel arrébb található másik bejáratot használják.

Az épp dolgozó jegyellenőr is megmondta: „Nem azért van lezárva, hogy ne lehessen arra menni. Itt van összesen 12 ajtó, a többi az működik.” Így tehát aggodalomra semmi ok, maradt még tizenegy tökéletesen működő és járható bejárat, tessék közülük válogatni.

Szerkesztőségi tipp: az igazi kalandra vágyók próbáljanak ki minden nap egy másikat.

A BKV válasza szerint január végéig biztosan várni kell a javításra, mert az új vezérpanel legyártása időbe telik. De legalább a tér felújításakor kihelyezett új óra – úgy tűnik – most épp vígan és háborítatlanul jár.

Borítókép: Presinszky Judit / Index.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?