Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén átadhatják a 3-as metró egy részét

D MTZ20171103007
2018.01.29. 11:35
Zajlik a 3-as metró felújítása, az első szakasz befejeződhet idén, mondta Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón.

Mi történik most?  

Jelenleg az északi szakasz (Újpest-Lehel tér) jobb oldali vágányait bontják, a szállítás a baloldali vágányokon történik. Az alagút mosását befejezték, bontják a régi tűzjelző rendszert. Zajlanak a beépítendő liftek körüli közműkiváltások. 

Mikor fejeződik be?

Az északi alagútszakasz és annak állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása idén decemberben megtörténhet Tarlós bejelentése szerint. 

Mi lesz?

A középső és a déli szakasz felújításának tárgyalásos eljárása folyik most, júliusban akár kiviteli szerződés is lehet belőle. 13 lift lesz összesen, most úgy néz ki, a Kálvin téren is épül egy. 

Rákoskeresztúri metró

A sajtótájékoztatón részt vett Kovács Péter XVI. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármester, akik a tervezett 2-es metró-Gödöllői HÉV összekötésről, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal lapunkban már ismertetett terveiről beszéltek.

Mint mondták, a fejlesztésre szükség van, mert a két kerületben kicsi a tömegközlekedési kapacitás, ezért sokan használják az autóikat a bejárásra. A látványtervek ebben a videóban nézhetők meg:

Az Örs vezér téri összekötésre, a HÉV felújítására (Cinkotáig), és a rákoskeresztúri szárnyvonalra már elkészült a megvalósíthatósági tanulmány a látványtervekkel, hamarosan elkészülnek az engedélyes tervek, és 2019 második felére meglehet a jogerős építési engedély az elmondottak szerint. Cinkotáig a föld alatt menne az új HÉV, a szárnyvonalon pedig magas vezetéssel.

(Borítókép:  Metrószerelvény érkezik az Újpest-Városkapu állomásra a 3-as metró felújítása elõtti utolsó napon 2017. november 3-án. - fo tó: Máthé Zoltán / MTI)