Újabb bírságot kapott a BKK a hekker-ügyben

2018.02.01. 05:19

10 millió forintos bírságot szabott ki a BKK-ra a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a tavaly nyári vizes vébére indított, könnyedén meghekkelt, aztán gyorsan visszavont BKK-s online jegyértékesítési rendszer hibái miatt - értesült az Index.

Az online jegyrendszerrel a kezdetektől több probléma volt. Egy etikus hekker is bemutatta a rendszer hiányosságait, de a rendszer kivitelezője, a T-Systems feljelentette őt cserébe. A hekker ellen végül megszakadt az eljárás, a T-Systems viszont kirúgta két felelős vezetőjét.

A visszavont jegyrendszer javításához hozzákezdett a T-Systems, de átadni már nem tudta, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint nem volt szabályos a megbízása sem. Ezért 150 millió forintos bírságot szabtak ki a két cégre. A BKK vitatja a döntést.

Most az adatvédelmi problémák miatt marasztalták el a BKK-t. A cég értesüléseink szerint most vizsgálja át a határozatot, és később dönti el, mit lép az ügyben.

A BKK Zrt.-hez megérkezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozata, melynek tartalmát társaságunk jelenleg vizsgálja. A BKK Zrt. az ügyben később tud tájékoztatást adni - írta megkeresésünkre a cég sajtóosztálya.