Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb bírságot kapott a BKK a hekker-ügyben

2018.02.01. 05:19

10 millió forintos bírságot szabott ki a BKK-ra a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a tavaly nyári vizes vébére indított, könnyedén meghekkelt, aztán gyorsan visszavont BKK-s online jegyértékesítési rendszer hibái miatt - értesült az Index.

Az online jegyrendszerrel a kezdetektől több probléma volt. Egy etikus hekker is bemutatta a rendszer hiányosságait, de a rendszer kivitelezője, a T-Systems feljelentette őt cserébe. A hekker ellen végül megszakadt az eljárás, a T-Systems viszont kirúgta két felelős vezetőjét.

A visszavont jegyrendszer javításához hozzákezdett a T-Systems, de átadni már nem tudta, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint nem volt szabályos a megbízása sem. Ezért 150 millió forintos bírságot szabtak ki a két cégre. A BKK vitatja a döntést.

Most az adatvédelmi problémák miatt marasztalták el a BKK-t. A cég értesüléseink szerint most vizsgálja át a határozatot, és később dönti el, mit lép az ügyben.

A BKK Zrt.-hez megérkezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozata, melynek tartalmát társaságunk jelenleg vizsgálja. A BKK Zrt. az ügyben később tud tájékoztatást adni - írta megkeresésünkre a cég sajtóosztálya.