Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett hat hétig

2018.02.12. 08:45

Jövő hétfőtől március végéig nem közlekedik egy szakaszon a fogaskerekű – közölte a BKV. A hivatalosan 60-as villamosnak hívott fogaskerekű csak a Városmajor és az Adonis utca megálló között fog járni, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegyi végállomás között kicserélik a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket.

A hat hétig tartó felújítás idején a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, de a BKV szerint „a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt”.

A munkálatokkal egyidejűleg az Eötvös úti útátjáróban az átjáró átépítése előtt vízvezeték-felújítási munkálatokat is végeznek. Ehhez félpályán lezárják az utat és a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út (Eötvös út) felé. A félpályás lezárás idején a csomópontban jelzőlámpával szabályozzák a váltakozó irányú forgalmat.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út–Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Svábhegy: a 21-es, a 21A, a 212-es és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
  • Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után;
  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Svábhegy útvonalon halad és a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött; valamint a 21-es, a 21A és a 990-es autóbusz Svábhegy megállójában áll meg.

A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint ebben a hat hétben a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon is lehet kerékpárt szállítani az Adonis utca és a végállomások között felfelé, de a BKV közölte: a járművezető megtilthatja a kerékpárral való felszállást zsúfoltság vagy az utasok akadályoztatása esetén. A kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha azonos helyen szállnak fel.

A közleményben azt is írták, hogy aki jeggyel utazik, és a pótlás miatt át kell szállnia, annak átszállás után a már kezelt jegyet a másik végén újra érvényesíteni kell. Megjegyzik azt is: „mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz is részt vesz, ezért a munkák miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat.” Ilyenkor a már kétszer kezelt jegyeket nem kell harmadszor is kezelni.