Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az összes fát kivágják a Semmelweis utcában

2018.02.19. 10:19 Módosítva: 2018-02-19 17:38:06

A belvárosi önkormányzat fideszes többsége úgy döntött, hogy a Semmelweis utca felújítása előtt az összes fát – egészségeset és beteget egyaránt – kivágják, írja a Doktor Ötker blog. Az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak.

Az utcát már 2014-ben fel akarta újítani a kerület, de ez végül elmaradt. Akkor készült  a blog által idézett Főkert-szakvélemény a fák állapotáról, ami a kivágásuk szükségességét rögzítette.

"A Semmelweis utca, amely korábban a dús lombú fák miatt árasztott különleges hangulatot, nem sokkal később egy durva beavatkozás áldozata lett. A fák koronáját csonkították meg jelentősen" – írja a blog. A Semmelweis utcát 2015-ben sem újították fel, majd idén a korábban átültethetőnek nevezett fákat is kivágásra ítélték, mert az átültetés előkészítése hosszú időt venne igénybe.

A Főkert közleményében azt írta, hogy az utcában az idős fasor fáinak állapota az elmúlt évtizedben erőteljesen leromlott. A fák megdőltek, és már néhány éve drasztikusan vissza kellett gallyazni őket. „A fák leromlott egészségi állapotából kifolyólag célszerű a teljes fasor-rekonstrukció végrehajtása, mely mind esztétikailag, mind a lakosság és a járművek balesetvédelme érdekében a legmegnyugtatóbb megoldást jelenti" – írták.

A közleményben azt állítják, hogy az újonnan telepített korai juhar fák „mind biológiai értékükben, mind megjelenésükben hamar túl fogják teljesíteni" a mostani fákat.