Síncsere miatt nem jár végig a földalatti

2018.02.22. 13:45

Az M1-es metró nem közlekedik 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap), valamint 2018. március 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap) a Vörösmarty tér és az Oktogon között, mert a Vörösmarty tér és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti vágányokon síncserét végeznek, közölte a BKK. 

Ebben az időszakban a M1-es metró rövidített útvonalon a Mexikói út és az Oktogon között jár, a Deák Ferenc tér M és Oktogon M között pótlóbusszal lehet utazni. A BKK javasolja a térségben közlekedő más járatok igénybevételét is: az Andrássy úton közlekedő 105-ös és a Rákospalotát kiszolgáló 5-ös autóbusszal is utazhatnak.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A metróról a pótlójáratra, vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.