Fejbe rúgtak egy idős férfit a villamoson, senki sem segített

2018.02.28. 10:42
Egy huszonéves, magas, vékony, agresszív férfi több emberbe is belekötött múlt hét csütörtökön este a 14-es villamoson, majd kiszúrta magának olvasónk apját, és hátulról fejbe rúgta a széken ülő, mit sem sejtő 69 éves nyugdíjast. A vérző fejű idős férfinak senki sem segített.

Olvasónk leírása szerint február 22-én este kilenc óra körül a Lehel téri végállomáson indulásra várakozó a 14-es villamoson bántalmaztak egy idős embert (olvasónk édesapját). Egy huszonéves, magas, vékony férfi az első kocsiban több emberbe belekötött, majd a második kocsiba átszállva hátulról fejbe rúgta a 69 éves, nyugdíjas, a villamoson ülve várakozó utast.

A rúgás következtében az idős ember orra eltörött, arca, szeme környéke bevérzett, a Honvédkórház Sürgősségi Osztályán készült CT alapján sérülése nyolc napon túl gyógyuló. A sérült próbált telefonálni, de az erőteljes vérzés lefoglalta a kezét, ezért leszállt a várakozó villamosról, és kereste a sofőrt, aki ekkor még nem volt a helyén, így visszaszállt a kocsiba, ahol az eset történt, és a villamoson utazóktól kért segítséget (senki sem segített). 

Vérzést csillapítva utazott a negyedik megállóig, és leszállva jelezte a sofőrnek, mi történt, aki felajánlotta, hogy elviszi az újpesti végállomásra, ahol ellátják – mentő vagy rendőri értesítés elmaradt...

– írta olvasónk. Az idős férfit végül Lehel utcai barátai látták el, és fia szólt a hatóságoknak.

Megkérdeztük a BKV-t, hogy tudnak-e az esetről, miért nem értesítették a rendőrséget, és hogy mi a szokásos eljárás ilyen esetekben. A válasz szerint a közlekedési cég az eset után több nappal kapott panaszbejelentést, amelynek nyomán belső vizsgálat indult. Emellett az ügyben rendőrségi vizsgálat is zajlik. Ezek lezárultáig nem tudnak érdemben nyilatkozni.

Ilyen esetekben, amennyiben a járművezető észleli – illetve az utasok jelzik felé –, hogy a járművén vagy megállóhelyen garázdaság, erőszakos cselekmény történt, köteles a szükséges intézkedés érdekében az irányító diszpécsert tájékoztatni, aki értesíti a hatóságot. Ha van a villamoson kamera, visszanézik annak felvételeit. A 14-es vonalon közlekedő Tatra villamosok nincsenek kamerákkal felszerelve.