Árpád
-2 °C
4 °C

Kiürítették a négyes metró Gellért téri állomását

2018.03.21. 10:30 Módosítva: 2018-03-21 11:37:00

Tüzet jeleztek szerda reggel a négyes metró egy szerelvényén. Olvasónk beküldte azt a hangfelvételt, amit nyolc óra előtt néhány perccel a metró Szent Gellért téri állomásán készített. Ebben a hangosbemondó azt közli:

Az állomás területére belépni tilos, az állomásra égő szerelvény érkezik.

Az állomást ki is ürítették, „kérjük, hogy a mozgólépcsők segítségével a felszín irányába hagyják el az állomás területét”.

Frissítés: mint BKV-s forrásainktól megtudtuk, 7 óra 50 körül egy vonat valóban kiszállította az utasokat tűzeset miatt a Gellért téren. Az állomáson dolgozók azonban hiába vizsgálták a szerelvényt, se lángot, se füstöt nem találtak. A BKV szerint valószínűleg utas okozhatott lokálisan füstöt (például cigarettával vagy elektromos cigarettával), ami beindította az ilyen esetekben üzembe lépő automata metrón a vészjelző protokollt és az automata hangosbemondó felkéri az utasokat a metró elhagyására. A metró belső kamerafelvételeit még vizsgálják.

A tűzesetről, illetve bármilyen, a négyes metrót érintő különleges eseményről a BKK honlapján vagy Facebook-oldalán semmilyen információ nincs. A Metróért Egyesület a Facebookon megírta, hogy a metró műszaki ok miatt ritkábban közlekedik, illetve később annyit írtak egy kommentben, hogy „két szerelvény hiányzott reggel” a forgalomból.

Az Index kérdésére a BKK azt közölte, hogy a BKV-nak továbbították a megkeresésünket. Az MTI-t viszont tájékoztatták, a BKK fődiszpécsere a hírügynökséggel azt közölte: „füstölve érkezett be szerda délelőtt a négyes metró egyik szerelvénye a Szent Gellért téri állomásra, ezért biztonsági okokból kiürítették az állomást”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?