Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keddtől már csak felújított metrókocsik járnak a 3-as vonalon

2018.04.03. 11:16 Módosítva: 2018-04-03 11:51:31

Keddtől már csak felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal két üzemelő szakaszán – jelentette be Tarlós István főpolgármester kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint a szerelvények felújítása a legvégéhez közeledik, és a metróvonal teljes körű rekonstrukciója 2017-ben kezdetét vette, jelenleg az északi szakaszon folyik a felújítás. A sajtótájékoztatón elbúcsúztatták az utolsó régi, még fel nem újított szerelvényt.

A metró akadálymentesítéséről szólva Tarlós István elmondta, hogy a 20 állomásból 18 esetében megtörténik az akadálymentesítés. A maradék két állomás esetében is végeznek akadálymentesítést, de "az nem elégíti ki a rászorulók kívánságát", ezért a főváros kötelezettséget vállalt arra még, hogy 2021 végéig megvalósul a mozgáskorlátozottak érdekvédelmi szervezete által megfelelőnek tartott akadálymentesítés.

A 3-as metró felújítása mögötti orosz kavarásról ebben a cikkben írtunk:

De a projektről készült aktánkban rengeteg másik, részletes cikket talál: