Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghosszabbítják a kisföldalattit

2018.04.18. 15:02 Módosítva: 2018-04-18 16:01:55

A BKK kiírta a közbeszerzést a Millenniumi Földalatti Vasút (a kisföldalatti) felújításának és bővítésének engedélyeztetésére és kiviteli terveinek elkészítésére - tudta meg a Zoom.hu. Lift és új kijárat épül a Deák téren, az Oktogonon és a Hősök terén, új állomás épül a Hungária körút alatt, és új végállomás a Vigadó téren, több állomást pedig akadálymentesítenek. A Zoom szerint valószínűleg a járműveket is meg kell majd újítani, új járművek beszerzésére lehet szükség, amik egyterű, nagyobb kapacitású, hosszabb szerelvények lesznek.

Tervek a meghosszabbításra a Fomterv oldalán.
Tervek a meghosszabbításra a Fomterv oldalán.

Ezeken kívül a második ütemben meghosszabbítják a vonalat északon a Mexikói úttól a Kassai térig. A harmadik ütemben pedig 2,2 kilométerrel hosszabbítják meg a vonalat a Kassai tértől a Marchieggi hídnál felépítendő új közlekedési csomópontig.

meghossz jarmu
Fotó: FŐMTERV

A Zoom szerint ha megvannak az engedélyek, már csak magát a kivitelezést kell közbeszereztetni, és kezdődhet a munka.