Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vitézy Dávid kiakadt a taxidráguláson, beszólt Tarlóséknak is

2018.04.21. 10:25

Szombat délelőtt megjelent Facebook-posztjában több ponton is kritizálja a főváros taxis tarifák várható emelését Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezetője. Mint pénteken megírtuk, a fővárosi közgyűlés várhatóan szerdán dönt arról, hogy júliustól a mostaninál jóval drágább legyen a budapesti taxizás: a hatósági áras tarifában az alapdíj 55 százalékkal, a várakozási és kilométerdíj 6-7 százalékkal nőhet.

Vitézy a szombati Facebook-posztjában két dolgot kifogásol. Egyfelől a budapesti városvezetés passzív hozzáállását a taxis tarifák ügyében.

A Fővárosi Önkormányzat hatósági ármegállapítóként az utasok érdekeit is figyelembe kell vegye

– írja, megjegyezve azt is: a tarifák alakulása nem múlhat kizárólag a taxisokon, az ő kezdeményezésükön. „Amikor az árakról tárgyalnak a taxisok érdekképviseletei a fővárossal, akkor ott a főváros dolga lenne az utasok képviselete” – szólt be Tarlós Istvánéknak.

A tervezett rendeletváltozás egyéb okok miatt is kifogásolta a volt BKK-vezér. Mint írja, „a két legfontosabb, alapvető problémára a mostani vita egyáltalán nem ad választ”. Az egyik ilyen probléma, hogy továbbra is rengeteg a csaló, hiéna taxis és általában a szabálytalanságok, amik ellen nincs eredmény hatósági fellépés, a másik pedig az, hogy csúcsidőben kevés a taxi Budapesten. Szerinte a várható fővárosi döntés így közlekedéspolitikailag nem értelmezhető, csak a taxislobbi kiszolgálását jelenti az utasok kárára.

Íme Vitézy teljes posztja.