2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Vitézy Dávid kiakadt a taxidráguláson, beszólt Tarlóséknak is

2018.04.21. 10:25

Szombat délelőtt megjelent Facebook-posztjában több ponton is kritizálja a főváros taxis tarifák várható emelését Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezetője. Mint pénteken megírtuk, a fővárosi közgyűlés várhatóan szerdán dönt arról, hogy júliustól a mostaninál jóval drágább legyen a budapesti taxizás: a hatósági áras tarifában az alapdíj 55 százalékkal, a várakozási és kilométerdíj 6-7 százalékkal nőhet.

Vitézy a szombati Facebook-posztjában két dolgot kifogásol. Egyfelől a budapesti városvezetés passzív hozzáállását a taxis tarifák ügyében.

A Fővárosi Önkormányzat hatósági ármegállapítóként az utasok érdekeit is figyelembe kell vegye

– írja, megjegyezve azt is: a tarifák alakulása nem múlhat kizárólag a taxisokon, az ő kezdeményezésükön. „Amikor az árakról tárgyalnak a taxisok érdekképviseletei a fővárossal, akkor ott a főváros dolga lenne az utasok képviselete” – szólt be Tarlós Istvánéknak.

A tervezett rendeletváltozás egyéb okok miatt is kifogásolta a volt BKK-vezér. Mint írja, „a két legfontosabb, alapvető problémára a mostani vita egyáltalán nem ad választ”. Az egyik ilyen probléma, hogy továbbra is rengeteg a csaló, hiéna taxis és általában a szabálytalanságok, amik ellen nincs eredmény hatósági fellépés, a másik pedig az, hogy csúcsidőben kevés a taxi Budapesten. Szerinte a várható fővárosi döntés így közlekedéspolitikailag nem értelmezhető, csak a taxislobbi kiszolgálását jelenti az utasok kárára.

Íme Vitézy teljes posztja.