Gusztáv
3 °C
7 °C

Idén is lesz Szabihíd

2018.05.23. 11:19 Módosítva: 2018-05-23 14:15:54

Idén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerdán Budapesten. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a piknikezők, jógázok, és minifesztiválozók.

A Szabihíd projekt alulról jövő spontán kezdeményezésként indult 2016-ban. A szervezőkkel tavaly interjút készítettünk az ötlet kitalálásáról, a meglepő sikerekről és a főváros hozzáállásáról; a cikk ide kattintva olvasható.

A tavaly nyári rendezvénysorozatról a szervezők filmet is készítettek, amely nemcsak a hangulatot mutatja be esküvővel, grillezéssel, piknikkel, függőágyakkal és különféle programokkal, de az egész ötlet születéséről, és a Fővárossal és Tarlós Istvánnal való egyeztetésről is szól. A Szabihíd - A szabadság hídja című kisfilm először az Indexen volt látható.

A Valyo Egyesület másik projektje már fut, a Valyo kikötő az idén a Rákóczi híd pesti hídfőjénél van. Esténként filmvetítésekkel, koncertekkel és sportprogramokkal. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!