Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén is lesz Szabihíd

2018.05.23. 11:19 Módosítva: 2018-05-23 14:15:54

Idén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerdán Budapesten. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a piknikezők, jógázok, és minifesztiválozók.

A Szabihíd projekt alulról jövő spontán kezdeményezésként indult 2016-ban. A szervezőkkel tavaly interjút készítettünk az ötlet kitalálásáról, a meglepő sikerekről és a főváros hozzáállásáról; a cikk ide kattintva olvasható.

A tavaly nyári rendezvénysorozatról a szervezők filmet is készítettek, amely nemcsak a hangulatot mutatja be esküvővel, grillezéssel, piknikkel, függőágyakkal és különféle programokkal, de az egész ötlet születéséről, és a Fővárossal és Tarlós Istvánnal való egyeztetésről is szól. A Szabihíd - A szabadság hídja című kisfilm először az Indexen volt látható.

A Valyo Egyesület másik projektje már fut, a Valyo kikötő az idén a Rákóczi híd pesti hídfőjénél van. Esténként filmvetítésekkel, koncertekkel és sportprogramokkal.