Bezárják a terézvárosi Cserepes kisvendéglőt

2018.06.01. 16:49

Aláírást gyűjt Szarvas Ferenc, a terézvárosi Cserepes kisvendéglő üzemeltetője, mert a VI. kerületi önkormányzat hirtelen úgy döntött, hogy nem bérelheti tovább a helyiséget, ahol már 20 éve működik a vendéglője.

Szarvas Ferenc lapunknak elmondta, hogy idén februárban adta be az önkormányzatnak a Felsőerdősor utcai pincehelyiség tovább bérlési kérelmét. Sokáig nem történt semmi, majd most hétfőn hívták, hogy a kerület illetékes bizottsága másnap dönt az ügyében.  A keddi ülésen pedig 10 perc alatt el is dőlt, hogy 20 év után mennie kell, mert mint mondta, a vendéglővel egy épületben található iskola hittan-tanteremnek szemelte ki a pincét.

Szarvas szerint az iskola terve csak egy ürügy, hogy kitegyék, a kerület előző, szocialista vezetése idején ugyanis ő működtette az önkormányzati büfét, amit korábban szintén abba kellett hagynia. Most egyelőre támogató aláírásokat gyűjt a döntés ellen. Reméli, hogy találnak más megoldást, és folytathatja a munkát. Öt évvel ezelőtt hasonló szituációban ez már sikerült egyszer neki.

Megkerestük az önkormányzatot is az ügyben, ahol a sajtóosztály a következő választ adta:

Terézváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a kerületben élő gyermekek oktatását, nevelését végző intézményeire. Az Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatója a szerződés lejárta előtt az önkormányzatnak jelezte, hogy hely hiányában számos tervbe vett programot nem tudnak elindítani. Azonban, ha néhány újabb helyiséggel rendelkeznének, akkor a gyermekek javát szolgáló, jórészt tanórán kívüli foglalkozások elől elhárulna minden akadály.

Az Erkel Ferenc Általános iskola és a Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola – a terézvárosi önkormányzat tulajdonában lévő – a Felső Erdősor 20 szám alatti épületegyüttesében a TileStag Vendéglátóipari Korlátolt Felelősségű Társaság (a Cserepes kisvendéglő) határozott idejű, 2015 július 1-től 2018. július 15-ig szóló szerződés alapján egy 81 négyzetméter alapterületű helyiséget bérelt.

Figyelembe véve az iskola igénybejelentését és azt is mérlegelve, hogy a Kft. a szerződés ideje alatt több ízben késedelmesen teljesítette bérletidíj-fizetési kötelezettségét az önkormányzat Városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottsága úgy döntött, a szerződés lejárta után nem újítja meg a Kft. szerződését, írja az önkormányzat.

Szarvas ez utóbbi állítást cáfolta, mondván, a csekkeket kézhezvétel után mindig rendben befizette.