Árpád
-2 °C
3 °C

Bezárják a terézvárosi Cserepes kisvendéglőt

2018.06.01. 16:49

Aláírást gyűjt Szarvas Ferenc, a terézvárosi Cserepes kisvendéglő üzemeltetője, mert a VI. kerületi önkormányzat hirtelen úgy döntött, hogy nem bérelheti tovább a helyiséget, ahol már 20 éve működik a vendéglője.

Szarvas Ferenc lapunknak elmondta, hogy idén februárban adta be az önkormányzatnak a Felsőerdősor utcai pincehelyiség tovább bérlési kérelmét. Sokáig nem történt semmi, majd most hétfőn hívták, hogy a kerület illetékes bizottsága másnap dönt az ügyében.  A keddi ülésen pedig 10 perc alatt el is dőlt, hogy 20 év után mennie kell, mert mint mondta, a vendéglővel egy épületben található iskola hittan-tanteremnek szemelte ki a pincét.

Szarvas szerint az iskola terve csak egy ürügy, hogy kitegyék, a kerület előző, szocialista vezetése idején ugyanis ő működtette az önkormányzati büfét, amit korábban szintén abba kellett hagynia. Most egyelőre támogató aláírásokat gyűjt a döntés ellen. Reméli, hogy találnak más megoldást, és folytathatja a munkát. Öt évvel ezelőtt hasonló szituációban ez már sikerült egyszer neki.

Megkerestük az önkormányzatot is az ügyben, ahol a sajtóosztály a következő választ adta:

Terézváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a kerületben élő gyermekek oktatását, nevelését végző intézményeire. Az Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatója a szerződés lejárta előtt az önkormányzatnak jelezte, hogy hely hiányában számos tervbe vett programot nem tudnak elindítani. Azonban, ha néhány újabb helyiséggel rendelkeznének, akkor a gyermekek javát szolgáló, jórészt tanórán kívüli foglalkozások elől elhárulna minden akadály.

Az Erkel Ferenc Általános iskola és a Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola – a terézvárosi önkormányzat tulajdonában lévő – a Felső Erdősor 20 szám alatti épületegyüttesében a TileStag Vendéglátóipari Korlátolt Felelősségű Társaság (a Cserepes kisvendéglő) határozott idejű, 2015 július 1-től 2018. július 15-ig szóló szerződés alapján egy 81 négyzetméter alapterületű helyiséget bérelt.

Figyelembe véve az iskola igénybejelentését és azt is mérlegelve, hogy a Kft. a szerződés ideje alatt több ízben késedelmesen teljesítette bérletidíj-fizetési kötelezettségét az önkormányzat Városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottsága úgy döntött, a szerződés lejárta után nem újítja meg a Kft. szerződését, írja az önkormányzat.

Szarvas ez utóbbi állítást cáfolta, mondván, a csekkeket kézhezvétel után mindig rendben befizette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?