Szilvia
5 °C
16 °C

Római-parti gát: a parti nyomvonal lett a nyerő

D  AS20170620003
2018.06.13. 10:03 Módosítva: 2018-06-13 17:30:20

A parti sávban, a kerítéseknél húzódó nyomvonal mellett döntött a fővárosi közgyűlés, ott lehet tehát a Római-parti mobilgát, nem pedig a parttól beljebb, a Királyok útja vonalában. Egyelőre csak a kényes részen haladó nyomvonalak közül választottak, arról, hogy ténylegesen épül-e ide gát, vagy sem, most nem született döntés. 

A határozat ugyanis Tarlós István főpolgármester korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan nyitva hagyta azt a kérdést, hogy megvalósul-e a gátnak a város kedvelt pihenőhelyén áthaladó szakasza, vagy sem. Erről ugyanis a nyomvonal továbbtervezése után, és a kártalanítási kötelezettség mértékének ismeretében döntenek.

A továbbtervezés azért lényeges, mert a nyomvonalakat vizsgáló szakmai bizottság szerint a szivárgásokra vonatkozó számítások nem teljesen megnyugtatóak. A gátépítéssel járó bontások miatti kártalanításokról pedig maga a főpolgármester nyilatkozott úgy, hogy hatalmas összeg jöhet ki a végére.

Az ellenzék részéről azt javasolták, hogy most a nyomvonalról se szülessen döntés, mert a szakmai bizottság javaslata a part menti változatról nem egyhangú, és nincs elég számítással megalapozva., ezért ezt a döntést nem is támogatták.

Egyhangú döntés született azonban arról, hogy a gát másik két szakasza Pünkösdfürdőnél és az Aranyhegyi-pataknál megépüljön, és létesüljön a helyszínen egy nagy közpark is.

A civilek szerint átverés volt a grémium, részleteket az alábbi posztban olvashat:

Hozzászólna? Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?