Olivér
4 °C
8 °C

Egyeztetne a Bubi-állomásokról az V. kerület

14589818 1141159002633425 4427954954775130430 o
2018.07.03. 18:55
A Szervita térre és a Szent István térre nem engednék, de közelbe valahova igen.

Mint arról beszámoltunk, az V. kerület arról hozott határozatot, hogy városképvédelmi okok miatt nem engedélyezi, hogy a BKK a Szervita téren és a Szent István téren Bubi-állomást alakítson ki.

Lapunk megkereste az önkormányzatot, ahol így reagáltak: Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester nem ismerte a bizottság döntését. A polgármester jellemzően biciklivel közlekedik, ennél fogva nagyon támogatja a belvárosi kerékpártárolók, illetve a BUBI infrastruktúrájának belvárosi bővítését. Az önkormányzat minden köztéri felújításánál alapvető fejlesztési előírás, hogy legyen új bicikli tároló, illetve a Bubi lefedettséget tekintve is élen jár az V. kerület Budapesten. 

Ennek megfelelően a polgármester kérte az önkormányzatban dolgozó felelős szakembereket, hogy a BKK-val közösen találjanak olyan helyet a javasolt állomások közelében, amely a Szervita téri, illetve a Szent István téri tárolók hálózatban betöltött funkcióját teljes körűen ki tudják váltani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?