Józsefváros bezáratná az Aurórát és a Corvin Clubot is

33489280 1884291041621245 3794383673625673728 o
2018.07.16. 16:49 Módosítva: 2018.07.16. 18:15

A hatóság hétfőn elrendelte az Auróra Kioszk, az Auróra Kert és a Corvin-tető üzemeltette Corvin Club bezárását is, írja a Józsefváros.hu.

Mint tavaly mi is megírtuk, Józsefváros hatósága még 2017. június 28-án a rendszeres panasz miatt azonnali hatállyal bezáratta az Auróra utca 9-11. szám alatt bejegyzett Auróra közösségi házakat, az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet.

A Kioszkot közbiztonsági érdekből, a Kertet pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiánya miatt. Az üzemeltető fellebbezett, amit a bíróság és a kormányhivatal elutasított.

Hétfőn a bírósági végzés nyomán a hatályos kereskedelmi jogszabályok szerint a hatóság felszólította a Marom Klub Kft.-t, hogy érvényes szerződéssel igazolja a használati jogát az általa birtokolt ingatlanokra. Addig lesznek zárva az üzletek, amíg ez nem történik meg, ha pedig nem tudják igazolni a jogos használatot, akkor a helyek végleg bezárnak. Ha a Kft. új szerződést mutat be, akkor pedig a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között lehetnek nyitva.

A bírósági végzésben azt írják, hogy az Auróra Kertben lévő építményeket az üzemeltetőnek el kell bontania, mert nincs rá engedélye.

Megkeresésünkre az Auróra közölte:

ők semmilyen hivatalos határozatot nem kaptak erről Józsefvárostól, de amint kézhez kapják, kiadnak egy közleményt az ügyben. Azt is mondták, ők nem követtek el semmilyen szabálysértést, és nem értik az ellenük felhozott valótlan állításokat.

Az Auróra egyébként Facebook-posztban tudatja, hogy eddig is nyitva voltak, és ennek fényében továbbra is üzemelnek.

Hétfőn a Corvin-tető által üzemeltetett Corvin Club ideiglenes bezárását is elrendelte a hatóság. Június 21-én a rendőrség razziázott a helyszínen, több embernél drogot találtak, ellenük kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával folyik büntetőeljárás. Az eljárás végéig a hely nem nyithat ki újra.

(Borító- és címlapkép: Facebook/Corvin Club)