Árpád
-2 °C
4 °C

Vasárnaptól újra jár az 1-es villamos a Népliget és a Stadionok között

2018.07.18. 18:41

A tervezettnél korábban készült el az 1-es villamos vonalán a vágányfelújítás július 7-én megkezdett első szakasza, így vasárnaptól újra közlekedik a villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között – írja az MTI.

Vasárnap ugyanakkor kezdődik is a második ütem, ami várhatóan a nyári iskolai szünet végéig tart majd, ez alatt 

  • Óbuda felől a Népligetig,
  • Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig jár majd a villamos.

Ebben az időszakban a villamosok által nem érintett Közvágóhíd és Népliget közötti szakaszon pótlóbusszal lehet majd utazni, a kényszerű átszállás elkerüléséért pedig a 103-as autóbusz 103V jelzéssel Kelenföld vasútállomás és a Népliget között meghosszabbított útvonalon közlekedik, míg a Népliget és az Infopark között 153V jelzéssel indul ideiglenes buszjárat, a 153-as  busz pedig továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Népligetig jár.

A buszokra a Népligetnél a jelenlegi pótlóbusz-megállóban, a Közvágóhídnál pedig a Rákóczi hídon, a villamos-megállóhely peronja melletti buszmegállókban lehet felszállni. Az 1-es villamos pótlása egyébként elég nagy káosszal indult, erről ebben a cikkünkben olvashat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?