Ödön
2 °C
11 °C

2,5 milliárdból indulhat a kisföldalatti felújítása

2018.08.16. 06:09 Módosítva: 2018-08-16 06:35:39

Nettó 2,49 milliárd forintos közbeszerzést nyert el a Főmterv Zrt. az M1-es metró fejlesztésének kiviteli tervezésére és az engedélyek beszerzésére, írja a Világgazdaság.

Az ajánlatkérő a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK), amely szolgálati keretmegállapodást kötött a Millenniumi Földalatti Vasút korszerűsítésére, közölte a lap az uniós hirdetmény alapján. A mostani megbízás a teljes vonalat érinti, tehát mintegy 5 kilométert.

A BKK már a 2007-13-as uniós költségvetési ciklusban elkezdte a kisföldalatti modernizálását. Három ütemben zajlik a munka:

  1. Felújítják a vonalat, és meghosszabbítják a Vigadó térig.
  2. A Kassai térig bővítik a pályát.
  3. A Marcheggi hídi csomópontra kerül át a végállomás.

A projekthez új járműveket is vásárolna a BKK.

fovam

A lap szerint a Főmterv tervet készít az állomások kapacitásnöveléséhez, a Deák téren egy lift kialakításához, az Oktogonon egy déli irányú, a Hősök terén pedig egy második kijárat megépítéséhez, valamint a fontosabb állomások akadálymentesítéséhez.

A társaság feladata lesz az is, hogy az új járművek futásához szükséges struktúrákat, valamint a Vigadó téri és a Hungária körúti állomásokat megtervezze. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?