Omladozik a Csömöri úti felüljáró

2018.09.10. 12:03

Olvasónk küldte a lenti képeket a Körvasút felüljárójáról, ami tényleg elég problémásnak néz ki. Ezért megkerestük a BKK-t, milyen gyakran van felülvizsgálat, milyen a híd állapota hivatalosan, mikor lesz felújítva?

A válasz szerint a felüljáró hídszerkezetének vizsgálatát félévente, a fővizsgálatot tízévente kell elvégezni. Az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a fővizsgálatot 2012-ben, akkor még BKK Közútként elkészítette. A próbaterhelés eredménye szerint a felüljáró felszerkezetének teherbírása megfelelő volt. Ezt követően, még 2013-ban megvizsgáltatták a felüljáró szegélyelemeit, amelyek stabilnak bizonyultak. 

Idén újra lefolytatták ezt a vizsgálatot, mivel a híd alatt áthaladó járművek ütközései miatt számos beton szegélyelem kimozdult a helyéről. A szegélyelemek jelenleg is fixek, de a vizsgálat még nem fejeződött be. A felüljáró földelési hálózatának helyreállítását a Budapest Közút Zrt. már megrendelte, annak kivitelezése idén szeptemberben várható.

A Fővárosi Önkormányzat műtárgyfelújítási programjának részeként a Budapesti Közlekedési Központot bízta meg a Budapest Közút Zrt. által üzemeltetett Csömöri út–Drégelyvár utca–MÁV vágány feletti közúti híd felújításának terveztetésével és beruházási munkáival, annak állapotára való tekintettel. A kivitelezési közbeszerzés kiírása a tervek elkészülte után, várhatóan még az idén megtörténik, maga a felújítás várhatóan kilenc hónapot vesz majd igénybe. Jelenleg a tervek készítése zajlik.