Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Omladozik a Csömöri úti felüljáró

2018.09.10. 12:03

Olvasónk küldte a lenti képeket a Körvasút felüljárójáról, ami tényleg elég problémásnak néz ki. Ezért megkerestük a BKK-t, milyen gyakran van felülvizsgálat, milyen a híd állapota hivatalosan, mikor lesz felújítva?

A válasz szerint a felüljáró hídszerkezetének vizsgálatát félévente, a fővizsgálatot tízévente kell elvégezni. Az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a fővizsgálatot 2012-ben, akkor még BKK Közútként elkészítette. A próbaterhelés eredménye szerint a felüljáró felszerkezetének teherbírása megfelelő volt. Ezt követően, még 2013-ban megvizsgáltatták a felüljáró szegélyelemeit, amelyek stabilnak bizonyultak. 

Idén újra lefolytatták ezt a vizsgálatot, mivel a híd alatt áthaladó járművek ütközései miatt számos beton szegélyelem kimozdult a helyéről. A szegélyelemek jelenleg is fixek, de a vizsgálat még nem fejeződött be. A felüljáró földelési hálózatának helyreállítását a Budapest Közút Zrt. már megrendelte, annak kivitelezése idén szeptemberben várható.

A Fővárosi Önkormányzat műtárgyfelújítási programjának részeként a Budapesti Közlekedési Központot bízta meg a Budapest Közút Zrt. által üzemeltetett Csömöri út–Drégelyvár utca–MÁV vágány feletti közúti híd felújításának terveztetésével és beruházási munkáival, annak állapotára való tekintettel. A kivitelezési közbeszerzés kiírása a tervek elkészülte után, várhatóan még az idén megtörténik, maga a felújítás várhatóan kilenc hónapot vesz majd igénybe. Jelenleg a tervek készítése zajlik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?