Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdődik a Szentháromság téren álló palota felújítása

2018.09.20. 09:23

Hamarosan kezdődik a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium egykori palotájának rekonstrukciója a budai Várban. A Szentháromság téren álló épületet az eredeti, 1903-as tervek alapján újítják fel, és a Pénzügyminisztérium költözik be az épületbe – írja a Magyar Idők.

A felújítást végző PM-TÉR6 Nonpprofit Kft.-nél a korábbi, túlárazás miatt eredménytelen közbeszerzési eljárás után saját állományba vett tervezők alkalmazása mellett döntöttek, így a régészeti, bontási-feltárási munkákkal egy időben, az ezek során szerzett információk, adatok felhasználásával tervezhetnek. A cégnél most úgy számolnak, hogy az év végéig bemutathatják a látványterveket, és mindenki megismerheti, milyen lesz a pénzügyi tárca régi-új épülete.

Az sajnos nem derül ki a Magyar Idők cikkéből, hogy mennyi ideig tart majd a felújítás, mennyibe fog kerülni és mikor költözhet be az épületbe a Pénzügyminisztérium.