Új jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon

Szeptember 1-jétől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítőjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra - írta közleményében a MÁV. 

A türelmi időszak október 1-vel ér véget. Ezután ha a megállóban van működőképes automata vagy pénztár, akkor a vonaton nem lehet megvenni a jegyet. Ellenkező esetben pótdíjat kell majd fizetni. 

Szeptember utolsó és október első hetében (azokban az időszakokban, amikor a legnagyobb vásárlási igény jelentkezik) a BKK által megbízott diákok segítik az utasokat a jegyvásárlásban a HÉV-vonalak mentén elhelyezett forgalmasabb automatáknál.

A megváltozott szabályokról a MÁV-HÉV honlapján lehet bővebben olvasni. 

Az oldalról ajánljuk

  • Belföld
8 hónap letöltendő börtönt kapott a kutyáit baltával agyonverő férfi

A mohácsi férfit jogerősen elítélték állatkínzásért.

tegnap, 11:51

  • Média
Meghalt Baló György

A televíziós szerkesztő, műsorvezető, a köztévé volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima díjas újságíró 71 éves volt.

március 18., 15:47

  • Tech-Tudomány
Először kapta nő a matematika Nobel-díját

Kiosztották az idei Abel-díjat, Karen Uhlenbecké a legnagyobb matematikai elismerés. 18 férfihoz csatlakozik a díjazottak sorában.

március 19., 16:19

  • Eurologus
Az Európai Egyesült Államokkal kampányol Dobrev Klára Brüsszelben

A DK politikusa a multikat adóztatná.

tegnap, 11:47

  • Külföld
A korrupcióellenes jogásznő magasan nyerte a szlovák elnökválasztás első fordulóját

A szlovák elnökválasztás első körében az ellenzéki Čaputová több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a Fico pártja által támogatott EU-biztos. Ők ketten jutottak a mindent eldöntő második fordulóba.

március 16., 23:33