Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra előkerült a Nyugatit és a Délit összekötő alagút ötlete

2018.09.27. 20:36

Javasolja a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára,  Fürjes Balázs, hogy vizsgálják meg a lehetőségét annak, épülhetne-e egy alagút a Déli és a Nyugati pályaudvar között, írja az MTI. 

Fürjes a javaslatáról a Buda fókuszában a Déli pályaudvar című fórumon beszélt, és szerinte a beruházásra uniós források is szerezhetők lennének. Beszélt arról is, hogy 1937-ben már született egy terv a két pályaudvar közötti alagútra, és ismét elő lehetne venni ezt az elképzelést, mert úgy véli, hogy ez ma is aktuális. 

Így a Déli a földfelszínen gyakorlatilag megszűnne, és a fenti területet fejlesztésekre használhatnák, valamint a Nyugatinál is nagy terület szabadulna fel, mivel a vasúti forgalom ott is bemenne a föld alá.

A projekt Fürjes szerint megoldaná a budapesti átjárhatóságot az elővárosi és távolsági közlekedésben, és a vasúti teherszállítás terén is. 

Azt is elmondta, hogy az ügyben nincs még döntés, előbb meg kellene vizsgálni az alagút megépítésének lehetőségét, el kellene végezni a szükséges vizsgálatokat, és megvalósítási tanulmányokra lenne szükség.