Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leszerelték az életveszélyes magasságkorlátozót a gyorsforgalmin

D  MI20180529011
2018.10.04. 22:31

Leszerelték a ferihegyi gyorsforgalmi úton lévő magasságkorlátozó kaput, írja az ATV. Ez a szerkezet arra hivatott, hogy a felüljáró előtt megállítsa a magas rárműveket, hogy be ne szoruljanak az aluljáróba. Viszont a terv csak részben működött, hiszen annyira merev volt az út felett keresztbe szerelt vas, hogy számos súlyos baleset, köztük halállal végződő is, okozója volt.

Legutóbb 28-an sérültek meg, amikor egy magas busz szorult be alá, gyakorlatilag levágta a jármű tetejét.

Az ATV szerint a merev vas helyett fejlettebb technológiát fognak használni. Egy szenzor méri majd be a közeledő járműveket, és ha azok magasabbak a kelletténél, egy információs tábla villogva figyelmezteti a sofőröket arra, hogy térjenek le az útról.

(Borítókép: Tűzoltók és mentők dolgoznak egy összeroncsolódott emeletes autóbusz mellett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. - fotó: Mihádák Zoltán / MTI)