Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Csúszás a 3-as metrónál: tavasszal lesz kész az északi szakasz

2018.10.19. 08:35

Az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása. 2019 első negyedévének végén indulhat újra az utasforgalom az M3-as metró északi szakaszán – tájékoztatta a Portfolio.hu-t a BKV.

Vagyis csak jövőre érhet véget a metrópótlós buszozás a Váci úton. A Hvg.hu már a nyár végén egy-két hónapos csúszásról írt, ehhez képest további kisebb csúszás tapasztalható.

A 3-as metró északi szakaszán, vagyis az Újpest-Központtól a Lehel térig tartó szakaszon a kivitelezési munkálatokat 2017. november 6-án kezdték meg. Ekkor lezárták az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és Dózsa György út állomásokat. Ezek nyílnak meg tehát várhatóan 2019 tavaszán. A teljes vonalszakasz korszerűsítésének tervezett átadása pedig 2022 – írta a BKK.

Tarlós István az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a most megalakuló budapesti közfejlesztési tanács elé mindenképp be akarja vinni a hármas metró befejezését, mert „szép metrót" akar.