Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Több limuzint is kivon a forgalomból a budapesti kormányhivatal

2018.10.19. 10:38

Limuzinosokat ellenőrzött a fővárosi kormányhivatal. Budapest Főváros Kormányhivatala még október 12-én éjszaka a Hősök terén hajtotta végre az akciót az engedély nélküli limuzinosok felderítése érdekében - írták a közleményükben péntek délelőtt.

A limuzin szolgáltatást végzők körében végzett éjszakai ellenőrzések tapasztalatai miatt a hatóságnak több esetben kellett eljárnia engedély nélküli személyszállítás, a megfelelő vezetői engedély hiánya, illetve elfogadhatatlan műszaki állapotú jármű miatt.

  • A kormányhivatalnak két esetben is el kellett járnia olyan szolgáltatókkal szemben, akik nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel.
  • Ebből egy gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is elvette a hatóság.
  • Akadt olyan jármű is,amelyiknek az elfogadhatatlan műszaki állapota miatt a kormányhivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.
  • A szabálytalankodók a több mint 600 ezer forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból a hatóság.
  • Egy esetben a menetíró berendezés hiányát is megállapították az ellenőrök.
  • Emellett több gépjárművezető sem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?