Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

A Momentumból érkezett Puzsér kampányfőnöke

2018.10.20. 10:55

Zaránd Péter, a Momentum Mozgalom egyik alapítója lesz Puzsér Róbert kampányfőnöke, számolt be róla a Népszava. A lapnak maga Zaránd is megerősítette a hírt, aki azt mondta, hogy örömmel vállalta el Puzsér főpolgármesteri kampányát, hiszen régóta ismerik egymást Puzsérral. 

A Népszava szerint a Momentum tagjai nem voltak egységesek az ügyben, voltak, akik támogatták a döntést, mások viszont azt kifogásolták, hogy miért nem értesítették őket hamarabb a döntésről. Vannak a Momentumban, akik nem tartják alkalmasnak Puzsért a posztra, olvasható a lap cikkében.

Zaránd Péter korábban vezette a Momentum országos kampányát, de azóta erről lemondott és nem is vett azóta részt a munkában. A Népszavának azt mondta, hogy egyetért Puzsér Sétáló Budapest névre keresztelt víziójával. Jelenleg az aktivista közösség felépítésén dolgoznak, terveik szerint pedig májusra készülnek el a részletes programmal.

A lap arról is kérdezte a kampányfőnököt, hogy mi lesz akkor, ha a Momentumnak lesz saját polgármesterjelöltje, vagy esetleg mást támogat Puzsér Róberten kívül. Erre azt mondta, hogy ha a Momentum egyik tagja indul a főpolgármesteri címért, akkor felfüggeszti tagságát, ha pedig „valamilyen levitézlett baloldali induló mögé állunk be esetleg, akkor kénytelen leszek elhagyni a Momentumot” mondta Zaránd.

A Momentum szóvivője sok sikert kívánt Zaránd Péternek.

Puzsér Róbert október 10-én jelentette be, hogy elindul a főpolgármesteri címért.Egy interjúban beszélt arról, hogy el tudja képzelni azt is, hogy visszalép, ha lesz egy nála esélyesebb jelölt. Az ellenzék esélyeit a választáson pedig ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?