Széll Kálmán téri tini tömegbunyó miatt nyomoz a rendőrség

2018.10.28. 18:05

Egy járókelő által készített felvétel rögzítette, ahogy egy csapatnyi fiatal összeverekedett a Széll Kálmán téren, az esetet a Ripost szúrta ki először. A lap értesülései szerint az incidens szombaton történt,  “a verekedésben két banda tagjai körülbelül ötvenen vettek részt”. 

A videón látszik, hogy a bunyó fényes nappal a járókelők szeme előtt zajlott. A nem túl jó minőségű és elég rövidre sikerült felvételen nem igazán vehető ki, hogy hányan vesznek részt a verekedésben, de az ötven egy kicsit túlzásnak tűnik, körülbelül egy tucat fiatalról lehet szó. Ha jól látjuk, akkor két tini került padlóra a verekedésben. 

Megkerestük a rendőrséget az eset kapcsán, akik azt közölték, hogy hivatalból nyomoznak csoportosan elkövetett garázdaság miatt.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a rendőrségre feljelentés, bejelentés nem érkezett, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen. 

Mindeközben a Népszava azt állítja, hogy a tömegverekedés elkerülte a rendőrség figyelmét és az ügyeletes sajtószóvivő elismerte nekik, hogy azért indult eljárás, mert a lap elküldte a kérdéseket és a portál videófelvételét.