Aliz
6 °C
14 °C

Tinilányok szörföztek a Combinón

2018.11.01. 09:01

Nemrég került fel az egyik közösségi oldalra az a videó, amin az látszik, hogy három tinilány a 4-6-os villamos hátuljára kapaszkodva, tulajdonképpen az ütközőn térdelve utazik. 

A jelenség nem ismeretlen, a múlt században sokat utaztak a villamosok hátsó ütközőin, azaz tujáztak a pestiek. Ma már a nagyobb sebesség, és a kisebb kapaszkodási lehetőség miatt veszélyesebb.

A BKK korábbi közleménye szerint a tujázás és a szörfözés a metró- és villamoskocsik között, előtt vagy mögött is szabályellenes. 

Eszerint a villamos ütközőjén utazni tilos, hiszen rendkívül veszélyes: aki ezt teszi, az a testi épségét, az életét is kockáztatja. Ha valakit tetten érnek, hogy egy közösségi közlekedési járat hátsó részére felkapaszkodva utazik, az rendőrségi feljelentést von maga után. Az ütközőn való utazás a közúti közlekedési szabályok megsértésének számít, a 2012. évi II. törvény 224. paragrafusa szerint helyszíni bírsággal sújtható.

Az iho.hu korábbi cikke szerint 2011 júliusában Budapesten történt hasonló, súlyos baleset. Akkor két tizenéves fiatal „tujázott”. A meggondolatlan gyerekek a Lehel téren kapaszkodtak fel a 14-es villamos hátsó ütközőjére, azonban egyikük a Lőportár utcánál leesett a járműről. Őt akkor súlyos koponyasérüléssel vitték kórházba a mentők. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?