Nem teljesen költöznek el a buszok a Batthyány térről

2018.12.06. 04:59

A Batthyány tér buszpályaudvar jellegének csökkentése, a gyalogosfelületek növelése régi igény, mellyel közlekedésszervezőként is egyet tud érteni a Budapesti Közlekedési Közpon, írta a cég lapunk érdeklődésére, miután kiderült, hogy az I. kerület parkot tervez a buszok által is használt téren.

A BKK szerint fontos, hogy egy metró-, HÉV- és villamoscsomópontot gyalogosan és kerékpárral is legalább annyira kényelmesen lehessen használni, mint autóbusszal. 

Mint írják, a tervezés folyamatában végig részt vettek az érintett fővárosi cégek is. Az autóbuszok le- és felszállóhelyeit, valamint az autóbuszok tárolását racionalizálják. Az induló és érkező állomások a tér északi oldalán kapnak helyet, a metróállomás épülete és a Szent Anna templom közötti területen pedig megszűnik a közúti forgalom, helyét gyalogos- és zöldfelület veszi át. 

A téren nem várakoznak majd azok az autóbuszok, amelyek nincsenek szolgálatban, ezt az üzemi feladatot a rakparton, a villamosvágányok mellett kialakított tárolóhelyek veszik át. 

A Fővárosi Önkormányzat a Batthyány tér átépítésére a TÉR_KÖZ pályázat keretében nyújt forrást az I. kerületi Önkormányzat számára.