700 milliós szociális városrehabilitáció Békásmegyeren

2018.12.24. 10:47

709 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, az Európai Unió finanszírozásával elindult Békásmegyer nyugati oldalának komplex városrehabilitációs programja, írja az óbudai önkormányzat. Elsősorban a terület szociálisan veszélyeztetett lakóinak életminőségét próbálják javítani.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban nyújtotta be az idén támogatást nyert pályázatát. A pályázat célcsoportját a szakmai partnerekkel (Kék Pont, Motiváció Alapítvány, Óbudai Vagyonkezelő Zrt., Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, Szociális Főosztály, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.), kiterjedt igényfelmérés és helyzetértékelés alapján jelölték ki. Velük az önkormányzat a napokban vette fel a kapcsolatot, hogy megtalálja azt a 35-40 családot, akik vállalják a programban való részvételt. 

Számukra szociális, egészségügyi, munkaerőpiaci, jogi és prevenciós programok sokasága vár majd. Az infrastrukturális beavatkozást egyrészt a kiválasztott önkormányzati bérlakások felújítása, energetikai korszerűsítése, másrészt a 2015-ben közösségi tervezéssel megtervezett multifunkciós Táncsics park részleges megépítése jelent.