Virgil
0 °C
3 °C

Karácsony leállítaná a Liget-projektet

image from ios (1)
2019.01.14. 10:33

Megválasztása esetén kezdeményezni fogja a Liget-projekt leállítását - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje hétfő reggel az M1-en az MTI szemléje szerint.

A zuglói polgármester szerint a projekt leállítására azért van szükség, mert

egy parkban építkezni őrültség. ...  azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom.

Karácsony társadalmi vitát kezdeményezne arról, hogy a Városligetben már zajló építkezéseket miként varrják el. Az építkezés helyszínének inkább Budapest számos rozsdaövezeteinek egyikét tartaná jónak.

Mint mondta, a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak.

Mint ismert, Karácsony Gergely a Párbeszéd jelöltjeként részt vesz az ellenzék előválasztási versenyén, melyen eldöntenék, hogy kit indítsanak ősszel Tarlós Istvánnal szemben. Rajta kívül eddig a szocialista Horváth Csaba és a Liberális Párt jelöltjének, Sermer Ádámnak a neve vált ismertté.

(Borítókép:  Huszti István / Index)