János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb hétmilliárd a Pénzügyminisztérium várbeli épületének rekonstrukciójára

2019.01.24. 10:37

Még hétmilliárd forintot költenek a Pénzügyminisztérium budai várbeli épületének rekonstrukciójára. A második ütem kivitelezésére kiírt közbeszerzésen a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. konzorciuma nyert egyedüli érvényes ajánlattevőként - írta a Napi.hu. A beruházás első ütemét is a West Hungária Bau valósítja meg. 

"A munka elvégzésére alvállalkozóként bevonják a műemlék-rekonstrukciókat végző Belvárosi Építő Kft.-t, továbbá a Laki Üvegművészet Kft.-t, a Decolux Világítástechnikai Kft.-t, a restaurátori munkára a Consall Team Kft.-t, a Herling Kft.-t, az Ancien Bt.-t, az Artárium Stúdió Kft.-t és Páhi Attilát" - tette hozzá a portál. 

A beruházás első ütemére 9,8 milliárd forintot nyert a WHB és a Garage, ebbe beletartozott három toronydaru telepítése, állványozási és egyéb, homlokzatépítéshez kapcsolódó munkák. A Szentháromság tér 6. szám alatti egykori királyi pénzügyminisztériumi épület rekonstrukciójára eddig 16,8 milliárd forintot költ a kormány. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!