Csatatér maradt a Fiumei út a villamosfelújítás után

DSC 7496
2019.01.26. 07:33

Bár december végén a BKV befejezte a Fiumei úti villamospálya-felújítást, és átadta a villamosvonalat, konkrét csatatér maradt a vágányok melletti rész, amit a környéken lakók erősen nehezményeznek. Mint olvasónk írta,

decemberben az utat és a villamos síneket átadták a forgalomnak, de jöjjenek el, és nézzék meg, micsoda káoszt hagytak maguk után a munkások. Már egy hónapja ezek az állapotok uralkodnak az OMV kúttól az Orczy térig. A Salgótarjáni útnál sikerült két helyen átvágni a Fiumei utat, amit nem aszfaltoztak le, ezért rosszabb lett az úttest minősége, mint eddig volt.

Kimentünk a helyszínre, és a leírt állapotokat tapasztaltuk. Ezért megkérdeztük a BKV-t, hogy mikor szándékozik rendezni a területet.

A BKV válaszként egy közleményt küldött, ami szerint bár a Fiumei úti pályafelújítás 2018-ra tervezett, vágányzárral járó ütemei elkészültek, így a villamosok december 23-tól ismét járnak, a felújítás azonban folytatódik. A munkák – immár a villamosforgalom korlátozása nélkül – tovább folynak. (Ennek azonban mi nem láttuk jelét a területen.) 

A közlemény folytatása szerint a teljes felújítás befejezéséig a burkolatok helyreállítása, új szegélyek építése, és a Baross kocsiszínbe egy új bekötővágány megépítése is megtörténik. Tavasszal egy rövidebb vágányzár keretében a Teleki László téri, Dobozi utcai és Magdolna utcai csatlakozó pályarészek is megújulnak.

(Borítókép: Bődey János / Index)