Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Tarlós: Nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a BKK-t

2019.02.08. 08:05

Tarlós István hosszú interjút adott a Magyar Időkből lett Magyar Nemzetnek, amiben megismételte az ellenzéki előválasztásról való gondolatait, miszerint ez csak bátorságfejlesztő gyakorlat volt, valamint hozzátette, hogy az ellenzék buta kijelentéseket tesz felelőtlen kampányában.

A főpolgármester egyébként is úgy gondolja, hogy korai még az önkormányzati választásokról beszélni, hiszen EP-választás is lesz három hónap múlva, amiben ő mellesleg nem kíván direkt kampányolni. Mint mondja, egyetlen kihívóját sem szabad lebecsülni és a végeredményt sem szerencsés megtippelni, de ő ilyen nyugodtan még egyetlen választásra sem készült. Mint mondja, ő már nem karriert épít, hanem problémákat akar megoldani. 

Ami ezeknél sokkal fontosabb, hogy mit mond Tarlós a főváros jövőjéről, például ezeket:

  • a kormányülésen döntöttek a Bálna ügyének végső rendezéséről, amire még a Fővárosi Közgyűlésnek rá kell bólintania - a konkrét döntésről nem mond többet
  • tovább fejlesztik a Hungexpót, a kőbányai vásárvárosban 11 elemből álló, csaknem 50 milliárdos fejlesztés valósul meg. Itt lesz két nagy, nemzetközi rendezvény is: a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszus és a 2021-es Vadászati Világkiállítás
  • az e-jegyrendszerről: most már biztos, hogy rá tudunk kapcsolódni az integrált állami elektronikus jegyrendszerre. A MÁV-val, a Volánnal közös, időalapú korszerű elektronikus jegyrendszert alakítanak ki 2020 végig, ami mind a budapestieknek, mind a vidékieknek előnyös lesz szerinte
  • a BKK-ról: "amennyiben nem fog szerződéssel a BKK-hoz kötődni az új jegyrendszer, akkor nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a közlekedési központot. A közeljövőben mindenképpen eldől a BKK sorsa"
  • a Red Bull Air Race-ről: a budapestiek észrevételeit meghallva, több szempontot figyelmbe véve hozta meg a döntést, miszerint az idén nem lesz megtartva az esemény Budapesten. Mint mondja, az sem mellékes, hogy a repülőgépes verseny esetében a nullánál nagyobb a baleset esélye, "ami ne adj isten, több tucat embert érinthetne súlyosan"
  • a szmogrendelet módosítása másfél, két éve folyamatban van, de az új rendelet nem harmonizál a jelenleg hatályos törvényekkel, ezért arra várnak, hogy ezeket a jogszabályokat az Országgyűlés megváltoztassa.