Fülöp, Evelin
EUR 392,47 Ft
USD 366,89 Ft
13 °C
27 °C

Március 18-tól lezárják a Fehérvári út egy szakaszát

2019.03.13. 13:46

A kelenföldi Fehérvári út felújítása a Hamzsabégi út és Lecke utca közötti szakasz városközpont irányú útpályáján folytatódik március 18-tól az útszakasz lezárásával - közölte a BKK. Új burkolatot kap az úttest és a járda is, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, továbbá új jelzőlámpás csomópont létesül az Ulászló utcánál. A munka várhatóan június végére fejeződik majd be. Ezen az időszakon belül elvégzik a Fehérvári út Csurgói út és Kondorosi út közötti, szintén városközpont irányú útpályájának felújítását is. A felújítás idején változik az újbudai végállomása felé tartó 973-as busz útvonala.

felujit.png

Aki a belváros felé tart, annak érdemes lesz a Budafoki utat vagy a Fehérvári út–Kondorosi út–Tétényi út útvonalat választani. A Fehérvári úton délről érkezők számára a Kondorosi útra történő balra fordulást lehetővé teszik a felújítás idejére. A Hamzsabégi út és a Baranyai utca közötti szakasz egy forgalmi sávra szűkül, és a felújítás ideje alatt tilos lesz parkolni. Ugyanezen időszakban – de rövidebb időtartamra – a Csurgói út és a Kondorosi út közötti, városközpont irányú útpálya felújítását is elvégzik a szakasz lezárásával.

A forgalomkorlátozás miatt az újpalotai végállomása felé tartó 973-as busz a Fehérvári út lezárt szakasza helyett a Kondorosi út–Tétényi út–Andor utca–Fehérvári út módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti az Albertfalva kitérő megállóhelyet. Az ideiglenes közlekedési rend szerint a 973-as busz megáll a 114-es busz Nyéki Imre uszoda és Csurgói út megállóhelyén. A Nagytétény felé tartó buszok útvonala nem változik.

A felújítás során új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki az Ulászló utcánál, mindkét irányban kerékpársávot festenek fel, ahol lehetséges, parkolókat jelölnek ki, a FŐKERT pedig megújítja az út menti fasort.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás