Magyar Narancs: Az ellenzék belvárosi jelöltjének családja érintett az ingatlanügyekben

2019.04.09. 11:37

Az MSZP-P-DK-Momentum közös ellenzéki polgármesterjelöltnek indítja a szocialista Tüttő Katát a Belvárosban, derült ki szombaton. Tüttő, aki jelenleg XII. kerületi képviselő, nem kötődik a Belvároshoz, azonban a Magyar Narancs cikke szerint, élettársa, Leisztinger Tamás nagyon is.

Leisztinger Tamás
Leisztinger Tamás
Fotó: Vajda János / MTI

A milliárdos a fideszes vezetésű önkormányzattól tavaly decemberben olcsón vásárolhatta meg a világörökség részét képező, Duna-parti Belgrád rakpart 27. számú épület 1410 négyzetméterét. A területért 250 ezer forintos négyzetméterárat kértek, ami a lap szerint igencsak kevésnek számít, ugyanis a piacon ezen a környéken 1-1,5 millió forintos négyzetméteráron cserélnek gazdát az ingatlanok.

A Magyar Narancs szerint Leisztinger üzlete ingatlanmutyinak nevezhető, és épp ezért öngólnak tekinthető, hogy az ellenzék épp egy ilyen ügyekben érintett jelöltet indít az V. kerületben - ott ahol a legjobban az ingatlanmutyik témájával lehetne kampányolni.

A lap megkeresésére nem reagált Leisztinger Tamás. Az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt azonban az úgy nyilatkozott, hogy nem tartja összeférhetetlennek az esetet. Szerinte

Tüttő Kata 17 éve a budapesti közélet megbecsült tagja, feddhetetlenségét és morális integritását önkormányzati képviselőként és fővárosi képviselőként is folyamatosan bizonyította. Ami a magánéletet illeti, mi az MSZP-ben tiszteletben tartjuk annak szentségét, semmelyik tagunk családi viszonyaival nem foglalkozunk.

Tüttő Kata, aki nem tagadta, hogy Leisztinger élettársa lenne, a lapnak szintén azt mondta, hogy nincs semmi összeférhetetlenség. Úgy vélte, teljesen alkalmas jelölt az V. kerületi polgármesteri posztra, ugyanis több éven át élt ott és 12 évig volt a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol Budapest egészével foglalkozott és teszi ezt azóta is.